Italië

Onze reis is op 18 augustus 2020 begonnen in Italië. Omstreeks het middaguur zijn we vanaf Eindhoven Airport gaan vliegen naar Bologna.

Bologna
We hebben genoten van Bologna. Een gezellige stad met mooie gebouwen en lekker eten. We hebben o.a. basiliek San Petronio en een hele mooie bibliotheek bezocht en de 498 treden van de Bologna Tower beklommen. Wat een gaaf uitzicht over de stad hadden we daar! Daarna hebben we onze huurauto opgehaald.

Cinque Terre
Na Bologna hebben we Cinque Terre bezocht. Vijf leuke dorpjes waartussen je kan hiken (of je pakt de trein om van dorp naar dorp te gaan). Wij hebben de langste hike tussen twee dorpen gemaakt. Het was een flinke workout waar we een paar uur mee bezig zijn geweest, maar de uitzichten waren het zeker waard. In de dorpjes zelf schrokken we wel van de hoeveelheid toeristen... We hadden verwacht (en vooral ook gehoopt) dat het in deze tijd wel mee zou vallen, maar helaas was het echt mega druk. Dit was voor het eerst dat we het zo mee maakten hier in Italië.

Florence
Wat een schitterende stad. In de ochtend zijn we veel over de stad te weten gekomen tijdens een Free Walking Tour. Daarna hebben we de stad zelf nog verder verkend. En... We hebben onszelf flink getrakteerd omdat we precies een maand getrouwd zijn. We hebben HET gerecht van Florence gegeten, 'Bistecca Alla Fiorentina' (wel gedeeld met elkaar, want wat een groot stuk vlees!)

 

 

Pisa, Lucca & Pistoia
Na Florence hebben we even de ultieme toeristen foto's gemaakt in Pisa. Daarnaast hebben we vooral gelachen om iedereen die ook druk bezig was met het maken van het perfecte plaatje. Daarna zijn we doorgereden naar Lucca om daar lekker rond te dwalen in de straatjes. We hebben hier ook de bekende toren gespot met bomen op het dak en over de stadswal gewandeld. Ook hebben we de dag daarna, op aanraden van onze Airbnb host, het stadje Pistoia bezocht. Een klein stadje waar niet heel veel te doen is, maar wel een mooi pleintje in het centrum.

Siena
Wat is Siena een leuk stadje! We hebben hier lekker een middagje rond gelopen en de stad op een erg leuke manier verkend: via de app Questo hebben we een soort speurtocht door Siena gedaan, waarbij we allerlei raadsels op moesten lossen. Door het oplossen van de raadsels kwamen we meer te weten over een deel van de geschiedenis van de stad en liepen we langs alle mooie en bijzondere plekjes! Erg leuk!

Assisi & Perugia
In Umbrië hebben we twee stadjes bezocht: Assisi & Perugia. We hadden nog nooit van deze plaatsjes gehoord, maar vonden het toen we er eenmaal waren mooier en leuker dan verwacht! Absolute aanraders! Assisi is een soort fort dat op een berg ligt, dus daar hebben we met de drone vanaf een afstandje ook een gave foto van gemaakt. We hebben de dag afgesloten met een heerlijke pizza op ons eigen dakterras.

Rome
Wat hebben we heerlijke dagen in (een bijzonder rustig) Rome gehad! Voor Suus was alles nieuw, want die was hier nog nooit eerder geweest... Jos al eens eerder met een Feyenoord-uitje 🤭. Ondanks dat hebben we samen de stad verkend. Hoogtepunten als het Colosseum, de Trevifontein, het Pantheon en de Spaanse Trappen hebben we van ons lijstje kunnen strepen. Uiteraard zijn we ook naar Vaticaanstad geweest. Wat is de Sint Pieter een schitterende, indrukwekkende kathedraal! Voor het uitzicht over Rome vanaf de koepel moesten we weer een hele klim maken, maar dit was het dubbel en dwars waard. Wat Rome en het Vaticaan extra bijzonder maakten, was het feit dat er amper toeristen waren. Geen rijen, geen hordes mensen, dat is pas echt bijzonder in Rome! 

Ondanks de flinke regenbuien kunnen we alleen maar concluderen dat Rome een top stad is waar we ooit echt nog wel eens naar terug willen! Genoten!

 

 

Vieste en omgeving
Na Rome hebben weer een paar heerlijke dagen gehad in de omgeving van Vieste! Wat een mooie natuur heb je hier. Er zijn hier enorm veel bomen en schitterende kusten! Door de wind en het water zijn deze kalkstenen kusten geërodeerd in de meest schitterende vormen, iets dat Suus als aardrijkskundige natuurlijk al helemaal schitterend vind! We hebben op verschillende plaatsjes lekker gegeten en onze ogen uitgekeken. Naast het verkennen van de omgeving hebben we ook heeeel veel gerelaxt aan het zwembad van onze camping. Dit zwembadje was ook gelijk het hoogtepunt van de camping, want het huisje waar we in hebben slapen is... tja, niet het beste waar we ooit zijn verbleven (het bed en de wc vallen van ellende bijna uit elkaar, de keuken was ook iets minder luxe dan verwacht, eigenlijk was het hele huisje minder dan verwacht...). 

 

 

Matera
Wat is Matera een bijzonder stadje! Het stadje wordt al zo'n 35.000 jaar onafgebroken bewoond en is daarmee een van de oudste steden ter wereld en een van de eerste plaatsen waar mensen zich in Italië in de prehistorie vestigden. Matera staat op de werelderfgoedlijst en is vooral zo bijzonder om de grotwoningen: de 'Sassi'. Tot circa 1960 leefden er nog mensen in deze grotten (de Italiaanse regering heeft wonen in de Sassi verboden i.v.m. slechte hygiëne en sanitaire voorzieningen). Wij hebben een grotwoning bezocht die helemaal was ingericht zoals het er vroeger uit heeft gezien en heerlijk door de wirwar van straatjes gedwaald (tip: trek goede schoenen aan want de stenen zijn glad). Veel grotwoningen worden gebruikt als bijvoorbeeld winkel, hotel of restaurant. Wij hebben zelf ook in zo'n 'grot restaurant' gegeten. In dit restaurant hebben we een proeverij van streekproducten gegeten. Bij ieder gerecht werd uitgebreid verteld wat het precies was en waar het vandaan kwam, erg leuk en lekker!

Amalfi kust
Wauw, wat is de Amalfi kust schitterend! Vanaf moment één hebben we genoten van de prachtige uitzichten vanaf de kronkelende bergweggetjes. Het ene moment zaten we op zeeniveau, een volgend moment reden we een paar honderd meter hoger en werden we getrakteerd op de mooiste uitzichten. Toen we het stadje Sorrento gingen bezoeken, zagen we onderweg ook plots de Vesuvius voor ons liggen! Een super gaaf beeld. In Sorrento hebben we wat rondgelopen en een klein flesje Limoncello gekocht (op aanraden van Suus haar zusje). Sorrento wordt ook wel 'de stad van de citroenen' genoemd, omdat die hier zo veel worden verbouwd vanwege de geschikte grond. Ons eerste slokje hebben we bij een schitterend uitzichtpunt genomen: aan de ene kant zag je Sorrento liggen, aan de andere kant Pompeii en de Vesuvius.

Mocht je deze mooie omgeving ooit nog eens willen bezoeken: DOEN!

Napels
Onze laatste dagen in Italië zitten er weer op. De laatste pizza's, pasta's en ijsjes zijn gegeten, tijd om te gaan!

De afgelopen dagen hebben we Napels ontdekt. Napels is een hele drukke, levendige stad waar (volgens een legende) de pizza Margaritha is uitgevonden. We hebben hier veel rondgelopen, een walking tour gedaan en zijn naar een kasteel op een heuvel geklommen (schitterend uitzicht).

Uiteraard hebben we ook uitstapjes gemaakt naar Pompeii en de Vesuvius. Wat was het bijzonder om door Pompeii te lopen, dit heeft een grote indruk op ons gemaakt. We hadden een hele goede gids die veel vertelde waardoor de stad weer een beetje tot leven kwam. Daarna hebben we de vulkaan beklommen die het mogelijk heeft gemaakt dat wij nu nog door het Pompeii van toen kunnen lopen. Hier hadden we een gaaf uitzicht over het hele gebied en konden we in de krater kijken. 

De start van onze One Year Honeymoon in Italië is ons super goed bevallen! We hebben genoten en zijn nu klaar voor de volgende bestemming: Griekenland!

Check hier onze filmpjes van Italië!